Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Andijviestamppot met kipspiesjes
Andijviestamppot met kipspiesjes
Wat is er nou lekkerder in deze koude maanden dan stamppot? Het lekkere en leuke aan stamppot is dan je er oneindig mee kan variëren . Zo hebben wij hier een recept heerlijk recept met andijvie en kipspiesjes!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 1/2 krop andijvie
- 2 kipfilets
- 600 gram aardappelen
- 12 gele kerstomaten
- 2 sjalotten
- 1 knoflook teentje
- 2 el dragon
- 100 gram spekblokjes
- 2 el zure room
- Olijfolie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Dit heb je nodig:
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Pureer ze met een stamper en hou warm.
- Pel en snipper de sjalot en en de knoflook. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en laat even meebakken.
- Maak de blaadjes van de andijvie los, en spoel ze zorgvuldig. Laat uitlekken en snij in fijne reepjes. Voeg samen met de sjalot, de knoflook, de spekjes en de zure room toe aan de geplette aardappelen en roer goed. Breng op smaak met peper, zout en dragon.
- Snij de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Prik de kip afwisselend met een kerstomaatje op een spiesje. Bak ze goudbruin in olijfolie.
- Serveer de andijviestamppot met de kipspiesjes.