Aardpeer recept uit de oven
De aardpeer is een vaste plant uit de composietenfamilie en een lekker zoet alternatief voor aardappelen. Aardperen vallen onder de vergeten groenten en zijn daarnaast wintergroenten. De knolletjes hebben een dunne schil en zijn zoet en aardachtig van smaak. Door de dunne schil hoeft de aardpeer niet geschild te worden.
Sommigen vergelijken de smaak van deze wintergroente met een artisjok, doordat de smaak nootachtig over kan komen. Aardpeer kan rauw gegeten worden, gekookt, gebakken of in het geval van dit recept: uit de oven. Nadat je dit heerlijke recept uit de oven hebt gemaakt, belandt de aardpeer vast vaker op je bordje. Dit recept houdt rekening met twee personen.
Dit heb je nodig:
- 800 gram aardperen
- citroen
- olijfolie
- peterselie
Zo ga je te werk:
De volgende stappen moet je volgen om een heerlijke aardpeer voor twee personen uit de oven te krijgen:
- Schil ongeveer 800 gram aardperen, snijd ze daarna in stukken van ongeveer 3 centimeter.
- Snijd een citroen (met schil) in stukken van ongeveer 2 centimeter.
- Doe de aardpeer en de citroen in een ovenschaal en giet er een scheut olijfolie over; kruid met zwarte peper en zout. Meng dit goed door elkaar.
- Rooster de aardperen ongeveer twintig minuten in de oven op 170 graden.
- Controleer of de aardperen gaar zijn door er met een vork in te prikken.
- Bestrooi de aardperen met verse peterselie voor het opdienen.
Nu heb je een lekker zoet alternatief voor aardappelen op tafel staan, waarvan je de smaak bijna niet meer kan vergeten. Eet smakelijk!
Aardpeer kweken
Hij is familie van de zonnebloem en kan zowel in de sier- als in de groentetuin gekweekt worden. Daarnaast is de aardpeer een lekker zoet alternatief voor aardappelen. Hij wordt ook wel jeruzalemartisjok genoemd, hoewel de aardpeer niet uit Jeruzalem komt of een artisjok is. In dit artikel lees je hoe je aardpeer kan kweken.