Heerlijke herfstcake met pumpkin spice

Heerlijke herfstcake met pumpkin spice

Deze herfstcake met pumpkin spice is een heerlijke cake om te bakken tijdens regenachtige dagen. Probeer het simpele recept zelf eens uit!

Dit heb je nodig voor herfstcake:

  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g witte basterdsuiker
  •  4 eieren
  • 200 g bloem
  •  zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl pumpkin spice

Zo maak je herfstcake:


1. Klop de boter met de suiker met een mixer tot het mengsel licht en luchtig is.
2. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je langzaam blijft mixen.
3. Zeef boven een ruime kom de bloem, het bakpoeder, de pumpkin spice en zout.
4. Spatel de droge ingrediënten door het botermengsel tot er geen klontjes meer zijn.
5. Vet de cakevorm zorgvuldig in en bestrooi met een beetje bloem.
6. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in een op 160 graden voorverwarmde oven in zestig minuten gaar.
7. Controleer met een satéprikker of de herfstcake mooi gaar geworden is.
8. Laat de herfstcake vijf minuten afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een bord.
9. Eet smakelijk, geniet van je herfstcake!

Tips:

  • Kun je geen pumpkin spice vinden? Vervang deze dan door speculaas- of taaitaaikruiden.
  • Deze bakvorm is van het merk Nordic Ware (pompoen/herfstmand). Je kunt natuurlijk ook een gewoon cakeblik gebruiken.

Herfstrecepten


De herfst is het ideale seizoen om weer de keuken in te duiken. Het is er warm en gezellig, en met deze recepten komen er heerlijke, kruidige geuren uit de oven of de pan! Ontdek in Landleven oktober nog meer herfstrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van pompoenhummus, roomkaas in pompoenpitolie of pompoenketchup?