Havermoutrepen met noten
Kun je af en toe wel een energieboost gebruiken? Met deze heerlijke havermoutrepen komt dat helemaal goed. De muesli en de noten zorgen voor een gezonde opkikker. Handig als tussendoortje of als je snel moet ontbijten. De havermoutrepen zijn makkelijk te maken, hieronder vind je het recept.
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig
- 50 ml honing
- 50 g boter, gesmolten
- 4 eiwitten
- 1 tl kaneelpoeder
- 400 g muesli met noten
- 50 g rozijnen
- 100 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
- 1 snuf zout
Zo ga je te werk
- Meng in een kom de honing met de afgekoelde gesmolten boter, de eiwitten en het kaneelpoeder tot een homogeen mengsel.
- Schep de overige ingrediƫnten erdoor en meng alles goed.
- Vet een bakvorm goed in en schep het mengsel erin.
- Druk het geheel goed aan.
- Bak de koek in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 25 minuten goudbruin.
- Haal de vorm uit de oven, laat het geheel een beetje afkoelen en snijd er repen van.
- Laat dan helemaal afkoelen.
Tip: kun je geen muesli met noten vinden? Gebruik dan gewone muesli en voeg zelf een handjevol amandelen, hazelnoten en cashewnoten toe.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.