Halfgrove honing mosterd

Halfgrove honing mosterd

Honing en mosterd zijn een klassieke combinatie. Nederlandse en Franse mosterdsoorten zijn over het algemeen niet zo zoet, in tegenstelling tot mosterd uit Scandinavië of Engeland. U kunt deze mosterd zo zoet maken als u zelf wilt.

Dit heb je nodig:

  • 50 g gele mosterdzaadjes
  • 50 g bruine mosterdzaadjes
  • 200 ml appelciderazijn
  • 6 el mosterdpoeder
  • 3 el honing
  • 1 flinke tl zout

Zo ga je te werk:

  1. Meng de mosterdzaadjes met de azijn in een glazen kom en laat het geheel een nacht weken.
  2. Schep de volgende dag alles in een keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe.
  3. Zet de keukenmachine aan en draai het mengsel tot een mosterd met de gewenste structuur; dat duurt zo’n vijf tot tien minuten. U kunt de mosterd meteen eten, maar hij is lekkerder na drie tot vier weken rijpen in de pot.

Tekst en fotografie door Anna Rubingh.