Griesmeelpudding met cranberrysaus

Griesmeelpudding met cranberrysaus

Cranberry’s en sinaasappel geven de griesmeel een frisse touch.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 pakje griesmeel
  • 400 g cranberry’s
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 rasp van één sinaasappel
  • 250 g suiker
  • 1 puddingvorm

Zo ga je te werk:

  1. Kook de griesmeel volgens de aanwijzingen op de verpakking tot pudding.
  2. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet er de griesmeel in.
  3. Laat de pudding goed afkoelen en stort hem voor het serveren op een mooi bord.
  4. Voor het maken van de saus meng je de cranberry’s, het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de suiker in een pannetje.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het enkele minuten inkoken.
  6. Serveer de saus warm of koud over de griesmeelpudding, eventueel met slagroom.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.