Gevulde peultjes

Gevulde peultjes

Frisse peultjes gevuld met roomkaas en kruiden.

Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 100 g peultjes
  • 1400 g roomkaas
  • handjevol verse kruiden (zoals basilicum, munt en peterselie)
  • naar smaak zout en peper
  • naar smaak ansjovis

Zo ga je te werk:

  1. Haal de peultjes af en blancheer ze in kokend water.
  2. Spoel ze hierna af met koud water.
  3. Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is en meng deze met de fijngesneden verse kruiden, peper en zout en eventueel met een in stukjes gesneden ansjovis naar smaak.
  4. Roer het mengsel los en stop het vervolgens in een spuitzak.
  5. Snijd de peultjes aan één kant open en vul ze met het roomkaasmengsel.
  6. Vóór het opdienen een uur in de koelkast laten opstijven.

Tip: In plaats van roomkaas kun je ook paté gebruiken om de peultjes mee te vullen.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.