Gevulde daglelies

Gevulde daglelies

Een bijzonder borrelhapje waarmee je je gasten zeker verrast.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:

  • 4 daglelies (hemerocallissen)
  • 100 g roomkaas
  • een snufje peper
  • 1 takje lavendel
  • 8 bloemen van Oost-Indische kers

Zo ga je te werk:

  1. Hak de lavendel fijn en maak hiermee de roomkaas aan.
  2. Snijd de bloemen van de Oost-Indische kers fijn en meng ze door de roomkaas.
  3. Eventueel op smaak maken met een beetje peper.
  4. Ontdoe de daglelies van hun stamper en was de bloemen.
  5. Vul de bloemen met het roomkaasmengsel en duw ze vervolgens zachtjes dicht.
  6. Heerlijk als borrelhapje.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.