Gepofte aardappel met zuurkool

Gepofte aardappel met zuurkool

Bereid aardappels eens op een andere manier.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 55 min.

Dit heb je nodig:

  • 4 zeer grote, kruimige aardappelen
  • 1 zakje zuurkool
  • 2 dl appelsap
  • naar smaak versgemalen peper
  • 125 g crème fraiche

Zo ga je te werk:

  1. Boen de aardappels goed schoon, maar schil ze niet.
  2. Kook de aardappelen 15 minuten in een pan water.
  3. Verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie en pof ze nog 30 minuten in de oven op 200 graden.
  4. Kook intussen de zuurkool in ongeveer een kwartier gaar in het aanhangende water en het appelsap.
  5. Maak nu de aardappelpakketjes open, snijd in elke aardappel een kruis en druk het aardappelkruim iets naar buiten.
  6. Leg op elke aardappel een flinke schep zuurkool.
  7. Bestrooien met versgemalen peper en serveren met een dot creme fraiche.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.