Zomerkoninkjeslikeur

Zomerkoninkjeslikeur

Een heerlijk zomerse aardbeienlikeur.

Dit heb je nodig:

  • 700 g aardbeien
  • 300 g suiker (genoeg om de helft van de aardbeien te bedekken)
  • 1 l wodka (genoeg om de fles te vullen)
  • 1 schone, glazen stopfles

Zo ga je te werk:

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren.
  2. Vul de fles tot de rand met de aardbeien.
  3. Vul de fles vervolgens tot de helft met suiker en vul met wodka af tot de rand.
  4. Schud de fles een paar keer flink, zodat de suiker gaat zakken.
  5. Laat de likeur zes weken intrekken op een warme, zonnige plek, bijvoorbeeld in de vensterbank.
  6. Filter de vloeistof vervolgens door een schone (thee)doek en giet de likeur over in een mooie, donkere karaf.
  7. Lekker als aperitief of bij ijs.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.