Rabarcella
Dieprode rabarber is de ultieme bode van het nieuwe seizoen. Pluk enkele mooie stelen en maak daar rabarberlikeur van. Een heerlijk drankje waarmee je ook later in het jaar kan genieten van de smaak van rabarber.
Bereidingstijd: 10 min.
Dit heb je nodig:
- 500 g rabarber
- 200 g suiker
- 1 vanillestokje
- 0,75 l wodka
- 1 grote weckpot of fles
Zo ga je te werk:
- Was de rabarber en verwijder de onder- en de bovenkant als die lelijk zijn.
- Snijd de stelen in plakjes. Leg de rabarberstukjes in een schone glazen pot.
- Voeg de suiker toe, samen met het opengesneden vanillestokje.
- Giet er genoeg wodka over tot de stukjes onderstaan. Doe het deksel op de pot en schud alles even goed.
- Laat de likeur zo’n drie tot zes weken op een donkere plek staan. Schud de pot af en toe even om.
- Zeef de vloeistof en giet de likeur terug in de pot of in een mooie glazen fles.
- Zet de fles nog drie tot zes maanden weg op een donkere plek om na te rijpen.
- Serveer de rabarcella bij voorkeur ijskoud.
Gooi de rabarberstukjes trouwens niet weg, maar gebruik ze in een taart of cake of door de yoghurt.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.