Dessertwijn van appel en/of peer

Wijnmaken heeft iets van alchemie. Bij het wijnmaken verander je vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder...

Vlierbessenport

Vlierbessenwijn is een mooie donkere wijn, die qua postuur en alcoholpercentage het meest aan port doet denken. Vlierbessenwijn maken is wel tamelijk...

Romig kerstdrankje

Een romig drankje met melk, sherry en nootmuskaat. Perfect voor een koude kerstavond. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 15 min. Dit heb je nodig: 4...

Gekruide koffie

Koffie met een winterse twist door de citrusvruchten en kruiden. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 15 min. Dit heb je nodig: schil van...

Echte zopie

Rond 1900 kreeg iedereen bij de koek & zopiestalletjes deze drank geserveerd, ook de kinderen. Ook nu kunt u er ouderwets lekker mee opwarmen. Wel...

Vlierbloesemsiroop

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden om zelf vlierbloesemsiroop te maken. De geurige bloesems gevangen in een zoet siroopje geven me de...

Zwarte bessenlikeur

Maak je eigen bessenlikeur. Niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk om zelf te maken. Dit heb je nodig: 500 g zwarte bessen 200 g suiker...

Kweeperenlikeur

Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of...

Cider

Cider is een mousserende, zwak alcoholische wijn van appel. De perenvariant wordt perry genoemd en kan op dezelfde manier worden bereid. Dit heb je...

Sap koken met een sappan

Zelf sap koken is een manier van inmaken die niet veel mensen meer gebruiken. Jammer, want het is de moeite meer dan waard! Redacteur Klaske Bakker...

Vruchtenwijn maken

Wijnmaken heeft iets van alchemie. Bij het wijnmaken verandert vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder...

Kandeel

In de zeventiende eeuw waren het de welgestelde moeders die in het kraambed kandeel, bereid met peperdure specerijen, kregen als versterkende drank....