Maak een heerlijke borrel: Sloe gin

Maak een heerlijke borrel: Sloe gin

Sloe gin is een heerlijke borrel voor in de winter. Het brouwsel wordt gemaakt van sleedoornbessen en is een echte aanrader voor de koude dagen. Want koud van buiten, maar warm van binnen.

Dit heb je nodig:

  • 1 L gin/jenever/wodka/brandewijn
  • 500 g sleedoornbessen
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl gedroogde jeneverbessen
  • Paar citroenschillen
  • Scheutje amandelolie
  • 2 kruidnagels

Zo ga je te werk:

  1. Doe de verse bessen 2 dagen in de vriezer
  2. Voeg alle andere ingrediënten samen in een vat of pot.
  3. Zet het vat/de pot afgesloten op een donkere plaats
  4. Laat het brouwsel ministens 10 weken staan. En roer het 1x per week door. 
  5. Zeef het met een koffiefilter. Dit kan best wat tijd in beslag nemen. 
  6. Doe de sloe gin in een fles. 

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.