Likeur van frambozen

Likeur van frambozen

Een zomerse likeur voor op een zonnig terras.

Dit heb je nodig:

  • 750 g frambozen
  • 250 g gezeefde poedersuiker
  • 20 pistachenootjes
  • 1 fles brandy

Zo ga je te werk:

  1. Doe de frambozen in een grote glazen pot.
  2. Voeg de poedersuiker toe, schud het geheel een beetje en laat de suiker minimaal een uur intrekken.
  3. Voeg daarna de pistachenootjes en de brandy toe.
  4. Sluit de pot af en laat het geheel enkele weken trekken.
  5. Zeef de inhoud van de pot en vang de vruchten op.
  6. De vruchten zijn lekker met ijs of als bowl.
  7. Serveer ze in een mooi glaasje.
  8. De likeur is ruim een jaar houdbaar.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.