Kiwi- aardbeismoothie
Wist je dat kiwi’s zich goed laten invriezen? Het is zeker niet moeilijk: schil de kiwi’s, snijd het vruchtvlees in stukjes en stop ze in de vriezer. De bevroren kiwi is vervolgens heerlijk in een kiwi smoothie. Combineer de kiwi met wat aardbeien voor een extra fruitige smaak.
Bereidingstijd: 15 min.
Dit heb je nodig:
- 2 á 3 kiwi’s uit de vriezer
- handjevol aardbeien uit de vriezer
- scheut water
Zo ga je te werk:
- Laat zowel de kiwi’s als de aardbeien een beetje ontdooien en zacht worden.
- Pureer de vruchten afzonderlijk met een staafmixer of blender glad.
- Voeg eventueel een scheut water (en suiker naar smaak) toe om het wat ‘losser’ te maken.
- Giet de aardbeien in een glas en daarboven een laag kiwi.
- Serveer met een lepel of een dik rietje
Met kiwi kan je ook een verrassende jam maken.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.