Gekruide koffie

Gekruide koffie

Koffie met een winterse twist door de citrusvruchten en kruiden.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • schil van twee sinaasappels
  • schil van één citroen
  • 8 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 4 suikerklontjes
  • 150 ml brandy
  • 3 tl sinaasappellikeur
  • 500 ml verse, sterke koffie

Zo ga je te werk:

  1. Leg de sinaasappel- en citroenschilletjes in een pan met de kruidnagels, het kaneelstokje en de suikerklontjes. Voeg brandy en sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Grand Marnier) toe.
  2. Roer tot de suiker is opgelost en verwarm het mengsel zachtjes.
  3. Zet het gas hoger en flambeer het mengsel.
  4. Voeg de koffie toe en roer zodat de vlammen doven.
  5. Zeef de koffie en serveer het drankje in kleine glazen.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.