Citroenlimonade

Citroenlimonade

Met je hoofd in het voorjaar? Maak citroenlimonade van verse citroenen.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig

  • 10 citroenen
  • 600 ml water
  • 1,5 kg suiker
  • 10 g citroenzuur

Zo ga je te werk

  1. Was de citroenen zorgvuldig en rasp van 4 exemplaren de gele schil heel fijn.
  2. Halveer de vruchten en pers ze uit.
  3. Meet de hoeveelheid citroensap af en bereken hoeveel water er nodig is om het aan te vullen tot 1 liter (in mijn geval: 400 ml citroensap en 600 ml water).
  4. Zet het afgemeten water op in een pan en voeg de suiker toe.
  5. Roer het goed door en verwarm tot alle suiker is opgelost.
  6. Neem, wanneer de suiker volledig is opgelost, de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Meng in een klein kommetje citroenzuur met een scheutje kokend water. Even roeren en ook af laten koelen.
  7. Maak ondertussen de flessen brandschoon met zeer heet (soda)water. Spoel ze goed af en laat ze uitlekken. Als de siroop en citroenzuur helemaal zijn afgekoeld, meng je deze samen met het citroensap en –rasp (in totaal is het ongeveer 2 liter).
  8. Giet de siroop met behulp van een trechter in de flessen en hang er een mooi labeltje aan. Lekker om aan te lengen met koud, bruisend water en een takje verse munt.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.