Appellikeurtje

Appellikeurtje

Zin in een lekker likeurtje, maar toch even een andere smaak proberen? Maak dan deze appellikeur, je kunt hier ook zelfgedroogde appeltjes voor gebruiken. Heb je die niet, dan kun je ze vervangen door gedroogde appels uit de winkel.
Bereidingstijd: 5 min.

Dit heb je nodig:

  • 200 g rietsuiker
  • 1 gedroogde appel (in partjes)
  • 1 el gedroogde goudsbloemblaadjes
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 500 ml vermout
  • 300 ml wodka

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ‘droge’ ingrediĆ«nten in een schone pot.
  2. Voeg de vermout en de wodka toe en sluit de pot. Schud hem even flink.
  3. Zet de pot op een donkere plek en schud hem elke dag een keer.
  4. Na een week is de suiker opgelost en kun je het likeurtje zeven en drinken.
  5. Je kunt het geheel ook gerust langer laten staan, zodat de smaken nog beter intrekken.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.