Advocaat

Advocaat

Een toefje slagroom er bovenop maakt het feestje compleet.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 1,5 kop rietsuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 2 koppen melk
  • 9 eierdooiers
  • 1,5 kop graanjenever

Zo ga je te werk:

  1. Meng de suikers.
  2. Kook de melk met de helft van de suikers gedurende twee minuten.
  3. Laat dit afkoelen.
  4. Pak een hoge pan en mix (mixer in hoogste stand) daarin de rest van de suiker en de dooiers door elkaar.
  5. Voeg, al mixend, de melk en vervolgens de graanjenever er door.
  6. Het resultaat is een stevige, zoete en sterk smakende drank.
  7. Schenk deze in een fles en laat de advocaat twee weken rusten.
  8. Daarna is het tijd om er een glaasje van te lepelen.
  9. Een toefje slagroom er bovenop maakt het feestje compleet.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.