Aardbei-basilicum-mocktail

Aardbei-basilicum-mocktail

Zongerijpte aardbeien uit eigen tuin zijn natuurlijk het allerlekkerst. Probeer ze eens in een zomerse drankje!

Dit heb je nodig

  • 4 verse aardbeien, zonder kroontje
  • 6 blaadjes basilicum
  • 2 el limoensap
  • rasp van ½ limoen
  • ijsklontjes
  • koel, bruisend water

Zo ga je te werk

  • Verdeel de aardbeien, het basilicum, het limoensap en de limoenrasp over de twee glazen.
  • Stamp de ingrediënten tot een puree, bijvoorbeeld met de zijkant van een kleine deegroller.
  • Laat vijf minuten staan, zodat de smaak van het basilicum kan intrekken.
  • Verwijder dan de basilicumblaadjes uit de glazen.
  • Leg in elk glas enkele ijsklontjes en vul de glazen verder met koel, bruisend water.
  • Garneer met een schijfje limoen, een schijfje aardbei en basilicumblaadjes.

Tip

In plaats van basilicum kunt u ook verse muntblaadjes gebruiken.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.