De lekkerste voorgerechten voor kerst
Maak de kerstdagen extra bijzonder met een heerlijk voorgerecht! Landleven zet zijn lekkerste voorgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt verwennen met een goed begin van het kerstdiner.
Gepofte biet met feta
Een herfstig bij- of voorgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Dit gerecht is ook bestemd als vegetarisch voorgerecht.
Pompoensoep
Pompoensoep met Uchiki Kuri, dat vind de Zuid-Hollandse familie Roest het lekkerst. Bekijk hun recept voor dit lekkere soepje.
Ganzencarpaccio
Heerlijk ganzenvlees verwerkt in de carpaccio. Het smaakt anders dan de ossenhaas die normaal wordt opgediend bij carpaccio, maar is net zo lekker.
Garnalenpasteitjes
Reinoud Koeman is garnalenvisser voor zijn plezier. Iedereen mag dat doen, om zelf de lekkerste verse garnalen te bereiden.
Amuse met garnalen en grapefruit
Een feestelijke amuse met een Hollands tintje gevuld met garnalen en frisse grapefruit. Het ziet er extra leuk uit als je het in een glaasje doet, maak er een feestje van aan tafel!
Pastinaaksoep met Hollandse garnalen
Voor deze soep kun je pastinaak uit eigen moestuin gebruiken, het is een echte wintergroente. Gecombineerd met Hollandse garnaaltjes maak je er iets bijzonders van.
Pastei met korstdeeg
Pastei uit de oven met riblappen, champignons en spruitjes. Perfect om op te dienen als voor of tussengrecht.
Kerstbrood
Heerlijk bij de borrel of verrassend hartig bij het ontbijt: dit kerstbrood is altijd een succes. Zet het kerstgevoel op tafel.
Kastanjesoep
Heerlijke soep voor in de koude wintermaanden. Perfect als voor of tussengerecht!
Paprika gevuld met quinoa, burrata en kerstomaatjes
Een heerlijk gerecht dat voor meerdere gangen inzetbaar is.Â
Knoflooksoep met houthakkersbrood
De anders zo scherpe knoflook krijgt in dit recept een zachte smaak.
Knapperige wintersalade met kool en winterpeen
De salade vol vitamines is het lekkerst als je de groentes uit eigen oogst gebruikt.
Heldere paddenstoelensoep
Heldere paddenstoelensoep gevuld met verschillende soorten paddenstoelen zoals witte champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen. Maak het bijzonder met een dakje van bladerdeeg.
Geel eitje op een bedje van sla
Een geel eitje op een bedje van sla en een plakje gedroogde ham, een makkelijk te bereiden fris voorgerechtje. Hoe langer je de eieren bewaart, hoe sterker de smaak wordt.
Bekijk ook de lekkerste hoofdgerechten voor kerst
Het is elk jaar weer lastig… Wat kiezen we als hoofdgerecht voor het kerstdiner? Landleven zet zijn lekkerste hoofdgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt laten genieten van een heerlijk kerstdiner.
Bekijk ook de lekkerste toetjes voor kerst
Na de voor- en hoofdgerechten geeft Landleven je ook inspiratie voor de toetjes tijdens het kerstdiner. Laat je inspireren en bereid de lekkerste toetjes voor jouw gasten!