Dag met een gouden randje

Dag met een gouden randje

Het leukste van mijn werk is dat het heel persoonlijk is. In het maartnummer vindt u bijvoorbeeld een ontzettend leuk artikel over hoe u zelf yoghurt kunt maken. Als ik het artikel zie, word ik echt blij. De foto’s, het verhaal; het is gewoon helemaal wie ik ben. Ik ga écht op mijn fietsje op zaterdagochtend naar de boerderij en met een rammelende fietstas vol melkflessen fiets ik weer terug.

Ik maak diezelfde dag nog de yoghurt en vanaf zondagochtend kunnen mijn kinderen smikkelen van verse, zelfgemaakte yoghurt bij het ontbijt. Eerlijk is eerlijk: ter voorbereiding voor het artikel heb ik zó veel yoghurt gemaakt dat ze het na een tijdje ook wel zat waren.

Toen ik contact opnam met Christian en Sanne, de eigenaren van Heerlijkheid Linde, reageerden ze gelijk enthousiast en waren de fotograaf en ik van harte welkom om foto’s te nemen voor een artikel. Otto en ik hebben een geweldige ochtend gehad. Eerst een kop koffie met boer Christian, die vol passie vertelde over zijn werk en zijn bijzondere aanpak. Daarna moesten we toch echt serieus aan het werk. Het schattige boerderijhondje kwam het liefst wat druppeltjes melk bietsen bij de melktap, maar werd tegenhouden door boerin Sanne. Dat was toch niet de bedoeling.

Na het ‘binnenwerk’ mochten we ook gerust de wei in om bij de koeien te fotograferen. Die waren zoals de meeste koeien: ontzettend rustig en nieuwsgierig. Het duurde niet lang voordat ze een kijkje kwamen nemen welke vreemde snuiters er in hun wei liepen. Mijn mandje met volle flessen trok alle aandacht. Ik maakte met mijn telefoon snel wat kiekjes tussen de koeien en deze selfie van mij met een van de dames. Die stuurde ik daarna trots in de familie-appgroep. “Kijk eens waar ik vandaag weer ben voor mijn werk!” Voor mij een werkdag met een gouden randje.

Een jaar in mijn keuken

Culinair redacteur Klaske Bakker geeft dit jaar elke maand een kijkje in haar keuken. Persoonlijke verhalen vanuit het warme hart van het huis.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."