Crumble met cranberry’s

Crumble met cranberry’s

Een kerstig nagerecht met cranberry’s en kardemom, heerlijk geserveerd met room, ijs of warme vanillesaus.

Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 1 kg cranberry’s 
  • 150 g rietsuiker
  • 125 g bloem 
  • 125 g boter in vlokjes
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 125 g amandelmeel of -schaafsel
  • 1 tl gemalen kardemom

Zo ga je te werk:

  1. Vet een ovenschaal in met boter en strooi er de cranberry’s en de rietsuiker in.
  2. Doe alle overige ingrediënten in een keukenmachine met mes en laat draaien tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Verdeel dit kruimeldeeg over de cranberry’s en plaats de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  4. Na ongeveer drie kwartier is dit kleurige en friszure nagerecht klaar. 

Dit recept komt van de website www.cookerathome.nl 
 


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.