Cranberryparfait met krokante kastanjes

Cranberryparfait met krokante kastanjes

Een bijzondere parfait met frisse cranberry’s en tamme kastanjes.

Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:

  • 100 g tamme kastanjes
  • 125 g suiker
  • 2 el water
  • 5 dl slagroom
  • 3 el honing
  • 3 el cranberryjam
  • 2 el crème de cassis
  • een handjevol verse cranberry’s ter garnering

Zo ga je te werk:

  1. Was de kastanjes en kruis ze in met een mesje.
  2. Pof ze een kwartier in een oven van 200 graden.
  3. Laat ze afkoelen, pel ze en hak de kastanjes in fijne stukjes.
  4. Meng de suiker met het water in een pannetje en laat het op een laag vuur langzaam iets karameliseren.
  5. Roer er de kastanjes door en laat ze afkoelen op een bord of bakplaat.
  6. Hak tweederde van de kastanjes in fijne stukjes en laat de rest heel.
  7. Klop de slagroom lobbig en roer er de honing, jam, crème de cassis en de fijngehakte stukjes kastanjes door.
  8. Giet het mengel in een grote of meerdere kleine puddingvormen en plaats ze in de vriezer.
  9. Na ongeveer zes uur is de parfait klaar.
  10. Stort de pudding op een bord en garneer met verse cranberry’s of cranberryjam en de achtergehouden hele krokante kastanjes.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.