Chocoladepudding

Chocoladepudding

Erika Boerma verzamelt puddingvormen en deelt graag enkele van haar recepten met je. Hier de chocoladepudding. Een ware traktatie voor elk moment!
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l melk
  • 90 g maïzena
  • 150 g suiker
  • 60 g cacaopoeder
  • ½ pakje vanillesuiker

Zo ga je te werk:

  1. Houd twee kopjes melk apart en breng de rest van de melk aan de kook.
  2. Roer intussen de maïzena en het cacaopoeder door elkaar en meng ze met de achtergehouden koude melk.
  3. Giet dit papje onder voortdurend roeren in de kokende melk.
  4. Laat het mengsel even doorkoken tot het gaar en gebonden is.
  5. Voeg tot slot de vanillesuiker toe.
  6. Spoel de puddingvorm met koud water en giet het mengsel erin.
  7. Laat de pudding in de koelkast koud worden.

Lekker met slagroom.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.