Home > Lekker eten > Bijgerechten > Bloemetjesboter

Bloemetjesboter
Ons land is echt een zuivelland: onze boeren maken de heerlijkste boter, kaas, yoghurt en nog veel meer. Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in bijvoorbeeld deze bloemetjesboter.
bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig voor bloemetjesboter:
- 250 g boerenboter
- rasp van ½ citroen
- zout, naar smaak
- 1 handjevol eetbare bloemen, zoals goudsbloem, Oost-Indische kers, rozen, komkommerkruid en bieslookbloemen (indien nodig de grotere blaadjes fijngesneden)
Zo ga je te werk:
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Roer het los.
- Meng de citroenrasp, het zout en de bloemblaadjes erdoor.
- Maak van de boter een mooie bol en verpak die in bakpapier. Bind het papier aan de bovenkant samen met een keukentouwtje.
- Laat de bloemetjesboter weer hard worden in de koelkast tot gebruik. Lekker als bijzonder smeersel voor op brood of bij versgebakken scones.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."