Zomerse shakshuka

Zomerse shakshuka

Shakshuka is een Midden-Oosters recept en lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd. De hoeveelheden zijn voor één persoon. Je kunt ze simpel vermeerderen. Serveer de shakshuka met wat peterselie en een lekker broodje.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ oranje paprika
  • 1 rode ui
  • scheut olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blikje tomatenstukjes (400 g)
  • zout en peper
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 tl verse tijm en oregano
  • 2 eieren

Voor erbij:

  • verse platte peterselie
  • lekker brood

Zo ga je te werk:

  • Maak de paprika’s en de ui schoon en snijd ze in stukken.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de groentes samen met de knoflook op een hoog vuur aan tot ze mooi kleuren.
  • Voeg dan de stukjes tomaat toe samen met zout en peper, de azijn en de verse kruiden.
  • Meng tot een mooie saus.
  • Maak twee kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een eitje.
  • Zet het vuur lager en doe het deksel op de pan.
  • Laat de eitjes in zo’n 5 à 6 minuten zachtjes garen in de saus.
  • Serveer met fijngesneden platte peterselie en lekker brood.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.