Zo rooster je pompoenzaad

Zo rooster je pompoenzaad

Pompoenen leveren hoe dan ook meer zaad op dan je volgend jaar ooit zou kunnen zaaien. Maar pompoenzaden zijn ook erg gezond. Maak er een lekkere snack van door ze te roosteren.
Bereidingstijd: 30 min.

Zo ga je te werk:

  • Schep de zaden uit de pompoen.
  • Was zo veel mogelijk van de pompoenresten van de pitten af en laat ze een nacht weken in zout water.
  • Spoel ze af en dep ze droog met een schone theedoek.
  • Voeg in een kommetje een eetlepel neutrale olie (zonnebloem- of kokosolie) aan de pitten toe en peper en zout.
  • Met andere kruiden als komijn, chili en paprikapoeder geef je de pitten extra smaak. Of kies een mediterrane of oosterse kruidenmix.
  • Rooster de pitten in een bakslede 20 tot 25 minuten op 150 graden.
  • Houd de pitten tijdens het bakken in de gaten: goudbruin zijn ze op hun lekkerst!

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.