Home > Lekker eten > Bijgerechten > Wintersalade met postelein, appel, roodlof en hazelnoot
Wintersalade met postelein, appel, roodlof en hazelnoot
In Noordwolde, in het zuidoosten van Friesland, verbouwt Leander Verhoog het hele jaar biologische groenten in zijn kleine tuinderij de Kloostertuin. Geniet van zijn verse winterse oogst met dit stoere recept.
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten
- 2 stronkjes roodlof
- flinke handvol winterpostelein, gewassen
- flinke handvol veldsla, gewassen
- 1 appel, in partjes gesneden
- handjevol grof gehakte hazelnoten
Voor de dressing:
- 5 el olijfolie
- 2 el appelciderazijn
- 1 flinke tl grove Groninger mosterd
- 1 el honing
- zout en peper naar smaak
Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Snijd de roodlof in stukken en meng deze in een grote schaal met de postelein, de veldsla, de appel en de helft van de gehakte hazelnoten.
- Klop de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en meng de dressing goed door de salade.
- Bestrooi met de overgebleven hazelnoten en serveer direct.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.