Vanille-honingpeertjes

Vanille-honingpeertjes

Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 1,5 kg stoofperen, schoongemaakt gewicht
  • wat water
  • 2 vanillestokjes, opengesneden
  • 1 flinke el honing

Zo ga je te werk:

  1. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en steeltjes en snijd het vruchtvlees in partjes.
  2. Leg de partjes in een pan en overgiet ze met water, net zoveel dat de peertjes onderstaan.
  3. Voeg de vanillestokjes en de honing toe (eventueel wat meer honing naar smaak).
  4. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en kook de peertjes op zeer laag vuur tot ze mooi gaar zijn (dit kan wel één tot anderhalf uur duren).

Serveer de peertjes direct of bewaar ze in potten.

Meer recepten met stoofpeertjes vind je in Landleven 10, november 2016.

Zandtaartjes met stoofpeertjes.
Zandtaartjes met vanille-honingpeertjes. Foto: Otto Kalkhoven

Zandtaartjes met vanille-stoofpeertjes

Serveertip: serveer deze stoofpeertjes met mascarpone en zelfgebakken zandtaartjes, ga naar het recept.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.