Toscaanse broodsalade

Toscaanse broodsalade

Toscaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Dit gerecht is ook wel bekend onder de Italiaanse naam panzanella. Dit gerecht is zo lekker dat ik er soms brood oud voor laat worden.
bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 ciabattabrood (mag oud zijn)
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr verse tomaten
  • handjevol basilicumblaadjes
  • 5 el olijfolie
  • 5 el rode wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • wat zout en peper naar smaak
  1. Snijd het brood in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Rooster de blokjes in een droge koekenpan tot ze wat knapperig zijn.
  2. Snijd het teentje knoflook doormidden en smeer hier de binnenkant van een grote saladeschaal mee in. Leg er de stukjes brood in.
  3. Snijd de tomaten doormidden of in vieren. Gebruik het liefst verschillende soorten tomaten; een combinatie van geel en rood geeft een vrolijk effect.
  4. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Serveer direct of bewaar de salade tot gebruik in de koelkast.

 


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.