Stoofpeertjes in witte wijn

Stoofpeertjes in witte wijn

Rogé Offermans ontwikkelde diverse recepten waarbij al het goeds uit zijn streek, Zuid-Limburg, naar boven komt. Bijvoorbeeld deze stoofpeertjes.
Bereidingstijd: 3 uur en 15 min.

Dit heb je nodig

  • 1 kg Gieser Wildeman-peertjes
  • 0,5 l witte wijn
  • wat water
  • een flinke schep suiker
  • 2 steranijs
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm

Zo ga je te werk

  1. Schil Gieser Wildeman-peertjes, maar laat het steeltje zitten.
  2. Verwijder eventueel het klokhuis met een appelboor of mesje.
  3. Breng de peertjes aan de kook met witte wijn en water (aanvullen tot ze onder staan), suiker, steranijs, korianderzaadjes, rozemarijn en tijm.
  4. Dek de peertjes af met een stuk bakpapier en leg hierop een passend bord (zodat de peertjes onder blijven).
  5. Stoof de peertjes in ca drie uur beetgaar op een zacht vuur.
  6. Halveer de peertjes en serveer ze met geitenkaas (of oude kaas) en een flinke schep vijgenchutney.
  7. Ook lekker met een plak krokant gebakken gerookt spek.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.