Home > Lekker eten > Bijgerechten > Stoofpeertjes

Stoofpeertjes
Recept voor stoofpeertjes met rode wijn, basterdsuiker en kaneel. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste stoofpeertjes kunt maken.
Bereidingstijd: 90 min.
Dit heb je nodig:
- 16 stoofperen (Gieser Wildeman)
- 1 fles rode wijn
- 100 g basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
Zo ga je te werk:
- Zet de hele, geschilde stoofperen (laat het steeltje eraan zitten) in een pan met rode wijn, zodat ze zijn ondergedompeld.
- Voeg het kaneelstokje en de basterdsuiker toe.
- Laat de peertjes één tot anderhalf uur op een zacht pitje sudderen.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."