Radijsdip met gerookte makreel
Serveer deze dip met stukjes bleekselderij, of als broodbeleg op een luxe broodje.
Bereidingstijd: 10 min.
Dit heb je nodig:
- ½ gerookte makreel
- 185 g verse roomkaas
- 50 g roomboter, op kamertemperatuur
- 4 radijsjes, zonder groen, in kleine blokjes gesneden
- 1 lente-uitje, in fijne ringen gesneden
- snuf versgemalen zwarte peper
- snuf zeezout
Zo ga je te werk:
- Haal het vel van de gerookte makreel.
- Verwijder het vlees van de graten en maak er grote vlokken van.
- Meng nu de stukjes makreel met alle overige ingrediënten, roer voorzichtig om de makreel een beetje heel te houden.
Tip: voor de variatie kan je afwisselen met de ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld een halve teen zeer fijn gesneden knoflook toe of wat verse, fijngesneden tuinkruiden, zoals platte peterselie of bieslook.
Ook lekker zijn de ‘Geroosterde radijsjes met bieslookvinaigrette’
Radijsjes roosteren in de oven haalt het pittige van rauwe radijzen af, en maakt ze wat zoetig. Een verrassend groente-bijgerecht, geserveerd met vinaigrette.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.