Quiche met winterprei

Quiche met winterprei

Deze stevige quiche met prei is echte winterkost. Bereiden kost maar 25 minuten, maar je kunt de quiche ook van tevoren maken en voor het serveren even opwarmen.

Dit heb je nodig:

  • 1 pakje bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 grote preien
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 g bacon
  • 3 eieren
  • 5 el room
  • naar smaak zout en versgemalen peper

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bekleed een springvorm met de plakjes bladerdeeg.
  3. Snij de prei in ringen en de paprika, ui en bacon in blokjes.
  4. Meng de gesneden groentes met de bacon en vul hier de vorm mee.
  5. Klop vervolgens de eieren los met de room en voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Verdeel dit mengsel over de vulling.
  7. Maak de taart af met reepjes bladerdeeg en rolletjes bacon.
  8. Bak de taart ongeveer veertig minuten in de oven.
  9. Je kunt deze quiche van te voren maken en later koud eten of even opwarmen in de oven.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.