Pompoensalade

Pompoensalade

In de herfst heb je weleens een halve pompoen over van de vorige dag. Daar heeft culinair redacteur Klaske deze salade voor bedacht: gebruik dan de blokjes pompoen die al gekookt en afgekoeld zijn. Lekker met couscous, geitenkaas en zuidvruchten.
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 150 g (volkoren) couscous (= 1 koffiemokje)
  • 500 g pompoen, in stukjes gesneden en gekookt
  • 4 rondjes verse geitenkaas, in stukjes
  • ½ appel, in stukjes
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • ½ rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • ½ rode ui, heel fijn gesneden
  • 50 g gedroogde abrikozen, fijn gesneden
  • handjevol walnoten
  • de naaldjes van 1 takje verse rozemarijn, heel fijn gesneden
  • zout en peper
  • optioneel: enkele bloemen van de Oost-Indische kers

Zo ga je te werk:

  1. Meet de couscous af in een koffiemokje, dat is ongeveer 150 gram. Doe de couscous in een schaal.
  2. Vul hetzelfde mokje met kokend water en giet dit bij de couscous. Roer even om en dek de schaal nu af, met huishoudfolie of een passend bord. Terwijl de couscous welt, heb je tijd om de overige ingrediënten voor te bereiden en te snijden.
  3. Na ongeveer vijf minuten is de couscous klaar; roer haar los en luchtig met een vork. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng goed.
  4. Vlak voor het serveren kun je nog dressing toevoegen (olijfolie en balsamicoazijn), maar dat hoeft niet.
  5. De salade wordt extra mooi met wat gescheurde bloemen van de Oost-Indische kers.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.