Pompoen hummus

Pompoen hummus

De herfst is bij uitstek het seizoen dat ons een overvloedige oogst geeft. Landleven dook de keuken in en maakte dit verrassende recept met en voor pompoen!

Dit heb je nodig:

  • 1 hokkaido pompoen (ca. 500 g)
  • Scheut olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • 2 el tahini (sesampasta)
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld

Zo ga je te werk:

  1. Was de pompoen. Snijd hem doormidden en snijd de boven- en de onderkant eraf.
  2. Verwijder de pitjes en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in stukken.
  3. Meng de pompoenstukken en de teentjes knoflook met olijfolie en zout en peper naar smaak.
  4. Rooster de pompoen en de knoflook in een voorverwarmde oven op 175-200 graden in een half uur tot drie kwartier gaar.
  5. Verwijder de velletjes van de knoflook. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal het geheel tot een gladde hummus.
  6. Voeg indien nodig nog een scheut water toe. Proef of er nog extra zout en peper nodig is. Voor extra smaak kunt u ook wat pumpkin spice mix, gemalen koriander en/of gemalen komijn toevoegen.

Tip: Serveer voor een leuk effect de hummus in een uitgehold pompoentje. Lekker met reepjes rode en gele paprika en broodsticks of toastjes.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.