Pittige gevulde eitjes

Pittige gevulde eitjes

 

Gevulde eitjes, maar dan net even anders. Door er onder andere harissa (of sambal) aan toe te voegen, worden je gevulde eitjes iets pittiger. Erg lekker wanneer je visite hebt.
Aantal: 8 gevulde eitjes
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîse
  • 1 tl harissa (of sambal)
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl fijngesneden verse bieslook
  • zout en peper, naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Pel de eieren voorzichtig.
  • Snijd de eieren doormidden: leg de eiwitten op een schaal en doe de dooiers in een kom.
  • Prak de dooiers en roer de overige ingrediënten erdoor. 
  • Maak er een homogeen mengsel van.
  • Proef of er nog wat extra peper en zout door moet; het mengsel mag hoog op smaak zijn.
  • Vul de eiwithelften met het mengsel; voor een mooi effect doe je dat door het mengsel erin te spuiten met een gekarteld spuitmondje.
  • Maak de gevulde eitjes af met nog een snufje paprikapoeder en wat fijngesneden bieslook.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.