Bijgerechten
Vind hier de lekkerste recepten van Landleven voor bijgerechten als salades, ingemaakte groenten of gekookte of gebakken aardappels.
Tomatensaus maken met Hester
Tomatensaus maken? Hester van der Werff verwerkt de overvloedige oogst uit haar moestuin in de keuken. Vind hier haar recept voor de beste...
Vlierbloesembeignets
Ga mee de natuur in met wildplukker Judith Klappers. Van kinds af aan was Judith in de natuur te vinden en druk met het maken van haar eigen...
Boterbord met gedroogde bloemen
Haal de tuin naar binnen en serveer hem op tafel! Dat kan met dit boterbord versierd met gedroogde bloemen. Dit heb je nodig: 500 g boter, op...
Borrelplank uit de moestuin
Maak deze heerlijke borrelplank uit eigen tuin. Heel makkelijk en simpel, want hiervoor heb je maar een paar ingrediënten nodig. Dit heb je nodig...
Hartige tomatenjam
Heb je deze zomer veel tomaten in de tuin? Probeer dan eens tomatenjam. Deze jam is niet zoet, maar hartig en erg lekker bij kaas, als dipsaus, bij...
Drie generaties koken: kruudmoes
Soms blijven familierecepten achter bij de oudste generatie. Maar niet bij de familie Tuten: oma Mieny, moeder Yvonne en dochter Emma maken met veel...
Huisgemaakte ricotta
Marjolein Breukhoven woont op een boerderij in het Drentse Ruinerwold. Ze werkt er elke dag hard om haar droom waar te maken; zo veel mogelijk van wat...
Bietenspread
Carolien: “Voor deze spread gebruik ik onze eigen bieten en onze eigen kaas. Dat is natuurlijk het allerlekkerste. Maar je kunt ook bietjes kopen bij...
Janny’s ananas-kokos-plaatkoek
Al haar hele leven is oma Janny te vinden in de keuken. De overheerlijke boterkoek, appeltaart en kokosmakaronen zijn een begrip binnen de familie. In...
Maak ambachtelijke mosterd op de Doesburgsche manier
“Doesburgsche mosterd is een begrip door heel Nederland”, vertelt Timon Houwers, eigenaar van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Afgelopen...
Sanne’s rabarberjam
In het Noord-Limburgse Beringe telen Luc en Sanne Linders rabarber; geforceerde winterrabarber om precies te zijn. “Winterrabarber wordt binnen in...
Kerstpaté met gevogelte en noten
Maak de paté een a twee dagen voordat u het wilt serveren. Dan zijn de smaken optimaal ingetrokken. Dit recept is goed voor een kilo paté. Dit heb je...