Bijgerechten
Vind hier de lekkerste recepten van Landleven voor bijgerechten als salades, ingemaakte groenten of gekookte of gebakken aardappels.
Kruisbessenrelish
De kruisbes is een besje dat vaak onderschat wordt. Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de bes namelijk op veel lekkere manieren bereiden. Probeer...
Toscaanse broodsalade
Toscaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Dit gerecht is ook wel bekend onder de Italiaanse naam panzanella. Dit gerecht is zo lekker dat ik er...
Recepten met radijsgroen
Pesto, broodsalade en risotto met radijsgroen. Radijsgroen? Ja, het groen van de radijsjes wordt vaak vergeten. Dat is jammer, want het is zeker...
Stoofpeertjes
Recept voor stoofpeertjes met rode wijn, basterdsuiker en kaneel. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste stoofpeertjes kunt maken....
Gevulde peultjes
Frisse peultjes gevuld met roomkaas en kruiden. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig: 100 g peultjes 1400 g roomkaas handjevol verse kruiden...
Groene bonensalade
Een frisse zomersalade. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 1 kg tuinbonen 500 g doperwtjes 300 g peultjes 1 ui,...
Vegetarische rodekoolsalade
Een frisse herfstsalade met appel en rode kool. Bereidingstijd: 20 min. Dit heb je nodig: 1 rodekool 2 appels (liefst zure) 2 el blanke rozijnen of...
Rodekool in zoetzuur
Een kruidig recept met rodekool. Bereidingstijd: 15 minuten Dit heb je nodig: Voor 4 personen 0,5 l wijnazijn 0,5 l appelsap 300 g rietsuiker 10...
Gevulde uien met groene peper en paprika
Deze gevulde uien met groene peper, gehakt en paprika zijn een pittig bijgerecht voor in de lente. Hier lees je hoe je ze maakt. Aantal personen: 6...
Kruidige meizoentjessalade
Meizoentje is een liefelijke volksnaam voor het madeliefje. Veel weilanden zijn in het voorjaar met deze mooie bloemetjes bezaaid. Ze zijn een lust...
Witlof met hazelnootpesto
Rijpe noten van de hazelaar zijn bruin tot diep oranjegeel van kleur. September is de tijd waarin ze zich van hun bolster ontdoen en op de grond...
Dauphinoise van aardappel en pastinaak
Een heerlijk simpel bijgerecht van aardappel en pastinaak voor bij wat groenten. Dauphinoise is een Franse techniek om aardappelen klaar te maken. In...