Home > Lekker eten > Bijgerechten > Nieuwe aardappelen met rozemarijn en knoflook
Nieuwe aardappelen met rozemarijn en knoflook
Nieuwe aardappelen luiden de zomer in. Een heerlijk en makkelijk ovenrecept.
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig
- 600 g nieuwe aardappelen
- 1 takje verse rozemarijn
- 5 platgeslagen tenen knoflook
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Boen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2,5 centimeter.
- Doe de blokjes in een grote pan water met wat zout en breng ze aan de kook.
- Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitdampen.
- Wrijf de rozemarijnblaadjes fijn in een vijzel.
- Verhit een beetje olijfolie in een braadslee. Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
- Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze goudbruin en krokant zijn.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.