Kruidige peertjes

Kruidige peertjes

Een zoet bijgerechtje met peer en citroen.

Dit heb je nodig:

  • 8 kleine stoofperen
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 150 g suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 500 ml fruitige, witte wijn

Zo ga je te werk:

  1. Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten, en zet ze naast elkaar in een pan.
  2. Schil de citroen heel dun met pers de vrucht uit.
  3. Voeg de overige ingrediƫnten toe aan de peertjes en breng ze aan de kook.
  4. Zet vervolgens het vuur lager en stoof de peertjes in 45 minuten op een laag vuur, met de deksel scheef op de pan gaar.
  5. Laat de peertjes in het vocht afkoelen.
  6. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.