Koolraappuree met gehaktballetjes

Koolraappuree met gehaktballetjes

Puree van koolraap is een heerlijk en gezond, winters alternatief voor aardappelpuree. Serveer deze koolraappuree met gehaktballetjes en wat peterselie.
Bereidingstijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 koolraap
  • 50 g roomboter
  • zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Was en schil de koolraap. Snijd hem in grove stukken.
  2. Doe de stukken in een ruime pan en voeg zoveel water toe tot de stukjes net onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat koken tot de koolraap gaar is. Dit duurt vijftien tot twintig minuten.
  3. Giet de koolraap af. Voeg de boter en zout en peper toe. Maak er met behulp van een staafmixer een gladde puree van. Voeg eventueel een scheut melk toe als de puree te dik blijft. Check of er nog zout en peper bij mag.
  4. Serveer de puree met gehaktballetjes en wat verse, fijngehakte peterselie.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.