Kaneelsuiker radijs chips

Kaneelsuiker radijs chips

Knapperig zoete chips van radijs, lekker bij een zomers drankje.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 15 radijsjes, zonder groen
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el olijfolie
  • ½ el honing

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak de radijsjes schoon en snijd ze zo dun mogelijk, bijvoorbeeld met een mandoline.
  3. Meng in een kom de suiker met de kaneel.
  4. Voeg de olijfolie en de honing toe.
  5. Roer nu de plakjes radijs erdoor en zorg dat alle plakjes een beetje bedekt zijn met het mengsel.
  6. Verdeel de plakjes nu over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat ze mooi uitgespreid zijn en dat er één enkele laag is.
  7. Bak ze ongeveer vijftien minuten. Draai ze dan om, verlaag de temperatuur naar 100 graden en bak ze nog ongeveer twintig minuten.
  8. De chips zijn klaar als ze wat gekrompen en knapperig zijn.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.