Groene tuinsalade

Groene tuinsalade

Het lijkt wel een moestuintje op tafel, deze salade. Een bord vol met knapperige voorjaarsgroentes vormt een gezonde lunch. De hoeveelheden van de afzonderlijke ingrediënten komen niet zo nauw, maak er maar gewoon wat lekkers van.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • Wat peultjes, wat verse doperwtjes, wat groene asperges, gehalveerd en in stukjes gesneden wat sperzieboontjes, schoongemaakt en in stukjes gesneden, wat romaine sla, in reepjes gesneden wat jonge spinazieblaadjes wat jonge pluksla wat radijsjes, in dunne plakjes wat venkel, in dunne plakjes
  • 3 el olijfolie
  • el witte wijnazijn
  • 1 el fijngeknipte verse bieslook
  • ½ tl gladde mosterd
  • snuf zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Kook de peultjes, doperwtjes, groene asperges en boontjes enkele minuten, zodat ze niet meer rauw maar ook niet helemaal zacht geworden zijn.
  2. Haal ze uit het water, spoel ze direct met koud water en dep ze droog.
  3. Was en droog de sla als dat nodig is.
  4. Meng de drie soorten sla in een grote kom of schaal.
  5. Verdeel er de peultjes, erwten, boontjes, asperges, radijsjes en venkel over.
  6. Strooi er nog wat van het (fijngesneden) venkelgroen over en een handvol verse keukenkruiden, als u die voorhanden hebt.
  7. Serveer met een dressing naar keuze; een vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn, verse bieslook, mosterd, en zout en versgemalen peper is erg lekker.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.