Gepofte uien

Gepofte uien

Zoete gepofte uien met pittige kaas.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig

  • 4 rode uien
  • naar smaak zeezout
  • 3 dl port
  • 3 el honing
  • 100 g Blue Stilton of andere pittige kaas

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de uien op een laagje zeezout in een kleine ovenschaal.
  3. Laat de uien ongeveer een uur poffen in de oven.
  4. Doe intussen de port met de honing in een pannetje, roer het goed en laat het tot een derde inkoken. Dit duurt ongeveer dertig minuten.
  5. Serveer de gepofte uien met wat salade, verdeel de kaas erover en giet de portsiroop over de uien.

Tip: Je kan voor dit recept ook witte uien gebruiken. Gebruik voor het sausje dan droge witte wijn en honing en serveer de uien met een lekkere brie of geitenkaas.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.