Gepofte biet met feta

Gepofte biet met feta

Een herfstig bijgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Kan ook als vegetarisch voorgerecht.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 1,5 kg jonge bietjes met blad
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 250 g feta
  • 2 el balsamicoazijn
  • wat versgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de bietjes. Snijd het blad eraf, was het en dep het droog.
  3. Verdeel de bietjes over een bakplaat en verdeel er 3 eetlepels olie over en zeezout naar smaak.
  4. Pof de bietjes in de hete oven in ongeveer dertig minuten gaar (grote bietjes doen er wat langer over, controleer dus zelf of ze goed gaar zijn).
  5. Haal de bakplaat uit de oven laat de groente tot lauwwarm afkoelen.
  6. Schil de bietjes (indien nodig) en halveer ze.
  7. Verdeel de bietjes met (een deel van) het loof over vier borden.
  8. Bestrooi met de fijngesnipperde ui en verbrokkel de feta erover.
  9. Druppel er de azijn en de resterende olie over en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.