Geel eitje op een bedje van sla

Geel eitje op een bedje van sla

Een geel eitje op een bedje van sla, een makkelijk te bereiden fris voorgerechtje. Hoe langer je de eieren bewaart, hoe sterker de smaak wordt.
Bereidingstijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

Per persoon 1 ei, hardgekookt en gepeld.

  • 250 ml witte wijnazijn
  • 200 ml water
  • 1/2 ui, zonder schil en in repen gesneden
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 kardemompeulen
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 el kerriepoeder (bijv. curry madras)

Bereidingswijze:

  1. Leg de eieren in een schone glazen pot. 
  2. Doe de overige ingrediënten in een middelgrote pan en roer door. 
  3. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n vijf minuten zachtjes doorkoken (tot de suiker goed is opgelost).
  4. Giet het azijnmengsel over de eieren. Sluit het deksel van de pot en bewaar de eieren in de koelkast.
  5. Na 24 uur zijn ze klaar om te eten.
  6. Je kunt ze nog langer bewaren (tot een maand), maar de smaak zal steeds sterker worden.
  7. Serveer de eieren op een bedje van sla met een plakje gedroogde ham.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.