Ganzencarpaccio

Ganzencarpaccio

Heerlijk ganzenvlees verwerkt in de carpaccio. Het smaakt anders dan de ossenhaas die normaal wordt opgediend bij carpaccio, maar is net zo lekker.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • Handje hazelnoten
  • 1/2 gerookte ganzenborst
  • 1 rode ui
  • 1 el appelazijn 
  • 40 g rucola
  • 1 tl mosterd
  • 3 tl olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een pan op het vuur en rooster de hazelnoten in zet tot acht minuten goudbruin.
  2. Hak de hazelnoten daarna fijn.
  3. Snijd de gerookte ganzenborst in mooie dunne plakjes. 
  4. Snijd de rode ui in ringen en maak aan met een scheutje appelazijn.
  5. Leg de rucola op het bord, verdeel de stukjes ganzenborst, uienringen en stukjes hazelnoot erover en besprenkel met een dressing van appelazijn, mosterd en olijfolie, op smaak gebracht met wat zout.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.