Eiertaartjes met spek en doperwtjes

Eiertaartjes met spek en doperwtjes

 

Smakelijke eiertaartjes als bijgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 200 ml slagroom
  • naar smaak zout en peper
  • 300 g doperwtjes (diepvries of vers)
  • 1 el Parmezaanse kaas of pecorino
  • 1 muffinplaat met 12 holletjes
  • 1 rol bakpapier

Zo ga je te werk:

  1. Knip uit het bakpapier vierkantjes die een stukje groter zijn dan de muffinvormpjes.
  2. Vet de muffinvorm een beetje in en bedek de holletjes met het bakpapier.
  3. Snijd uit de bladerdeeg rondjes met een doorsnede van ongeveer 11 centimeter, gebruik bijvoorbeeld een kommetje als voorbeeld.
  4. Leg in elk holletje een rondje bladerdeeg en druk de rondjes goed aan.
  5. Snijd het ontbijtspek in dunne reepjes en verdeel deze over de vormpjes.
  6. Klop de eieren met de slagroom los in een kom en voeg naar smaak zout en peper toe.
  7. Voeg ook de doperwtjes toe.
  8. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes.
  9. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden in een half uurtje gaar.
  10. Strooi tot slot nog wat schilfers Parmezaanse kaas of pecorino over de taartjes.
  11. Je kunt de taartjes warm, lauwwarm of koud serveren. Ook lekker als borrelhapje.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.